tiistai 5. heinäkuuta 2011

Vegas, baby!

What happens in Vegas... Tuon sanonnan voi hyvin ymmärtää, sillä täällä lähes kaikki on mahdollista. Uhkapelejä ja muita paheita on tarjolla laidasta laitaan, ja luulen että rahalla saa loputkin. Kaikesta tästä huolimatta tai ehkä juuri siksi Las Vegas on varsin hauska kaupunki: tekemistä riittää, vaikka pelaaminen ei kiinnostaisikaan.

Saavuimme kaupunkiin perjantaina, ja majoituimme ensimmäisiksi öiksi pääkadun ulkopuolelle halvempaan hotelliin, vaikka sekin oli kyllä aika hieno. Sieltä käsin oli helppo liikkua myös autolla, sillä liikenneruuhkat keskittyvät enimmäkseen pääkadun ympäristöön. Matkan ajankohdaksi tosin sattui yksi vuoden kiireisimmistä viikonlopuista, sillä tänään (maanantaina) on Yhdysvaltain kansallispäivä ja siksi moni pääsi viettämään pitkää viikonloppulomaa. Sen huomasi myös matkalla Kaliforniasta Las Vegasiin; emme todellakaan olleet ainoat autoilijat sillä tiellä.

Päivien ohjelma on koostunut enimmäkseen pokerista (J) ja shoppailusta (minä), ja molemmat ovat pysyneet tyytyväisinä. Pelejä on tarjolla paljon, eikä kaikista tarvitse maksaa itseään kipeäksi joten kassakaan ei repeile liitoksistaan. Shoppailun osalta kerrottakoon samalla teemalla, että lähes kaikkialla on menossa alennusmyynnit. Lisäksi Vegasista löytyy parikin isoa outlet-ostoskeskusta, joissa hinnat ovat normaalistikin "oikeita" liikkeitä edullisemmat, ja nyt alennusmyyntien aikaan niissä voi tehdä ihan oikeasti hyviä löytöjä.

Shoppailun lisäksi minun ohjelmaani on mahtunut myös tämä:

Hyppäsin aikakoneeseen ja matkustin noin kolmetoista vuotta taaksepäin. Silloin fanitettiin poikabändejä ja ainakin minulla oli seinät täynnä unelmien poikaystäviä. Eli jos New Kids On The Block ja Backstreet Boys ovat yhteiskeikalla Las Vegasissa juuri silloin kun minäkin olen täällä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä katsomaan. Mandalay Bayn event center oli täynnä eri ikäisiä naisia, ja toki joukkoon oli eksynyt muutama mieskin. Vaikka teinivuosien fanitus on hälventynyt jo aikaa sitten, täytyy sanoa että show oli upea ja tuttujen kappaleiden kuuleminen livenä tuntui aika hienolta.

Uutisia kuunnellessa tuntuu, että tämä koko maa on hirveiden myrskyjen kourissa. Oman osansa sai eilen myös Vegas, kun kaupungin päälle vyöryi kunnon ukkonen. Salamoinnin lisäksi vettä tuli noin tunnin aikana enemmän kuin keskimäärin koko vuonna. Myrskyn seurauksena kadut tulvivat ja liikenne oli kaaoksessa, kun kukaan ei tuntunut osaavan ajaa tiellä, jolla on vettä. Taksikuski tiesi myös kertoa, että salama oli rikkonut jonkin liikennevaloja ohjaavan keskuksen. Siinä vaiheessa olin oikein tyytyväinen, etten joutunut itse istumaan ratin taakse.

Tänään vaihdoimme hotellia, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti saapua Vegasiin vasta tänään. Majapaikkanamme toimii Cosmopolitan, ja toistaiseksi vaikuttaa todella hyvältä. Hinta on normaalia hotellia korkeampi, mutta ei "meidän rahassa" mikään älytön. Saimme kaiken lisäksi huoneen aivan mahtavalta paikalta. Huoneemme on 38. kerroksessa, ja ikkunasta on näkymä pääkadulle eli Stripille ja Bellagioon, jonka suihkulähdeshowta voimme ihailla suoraan omalta parvekkeelta.


Näissä tunnelmissa jatkamme vielä muutaman päivän. Matka jatkuu vasta perjantaina, joten toivottavasti ehdimme tehdä vielä jotain muutakin kuin pelailua ja shoppailua. Vaikka eipä noissakaan mitään vikaa ole. :)

// A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti