sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Amerikan vilja-aitassa

Reissua takana jo yli 11 000 kilometriä. Viime päivityksen jälkeen ajettiin ensin Denveriin, ja sieltä tänne Nebraskaan. Tällä hetkellä ollaan yötä Lincoln-nimisessä kaupungissa, ja huomenna lähdetään kohti Chicagoa. Tie Denveriin oli ihan hieno, välillä taustalla näkyi Kalliovuorten lumihuippuja, ja itse tiekin kulki monissa kohdissa useampien kilometrien korkeudella merenpinnasta mitattuna.


Denveristä lähdettäessä on maisema ollut hieman yksipuolinen. Ajettiin tänään noin 800 km, ja lähes koko matka vain ajettiin peltojen halki. Tehotalous on juuri sitä miltä se kuulostaakin, maissia täällä kasvaa niin käsittämättömät määrät että ei voi kuin ihmetellä.

Pikkuhiljaa alkaa olla matkaväsymystä. Viime aikoina ollaankin ajettu todella paljon, San Franciscosta lähdettäessä ajettiin ekana päivänä n.1100 km, joka on tähän mennessä ennätys, ja taitaa jäädä sellaiseksi. Joku voi kyseenalaistaa ajotahdin, mutta täällä ei erämaissa ole mitään nähtävää. Hyvin usein ajetaan loppumattomilla tasongoilla. Uskomattomia maisemia toki näkyy tuon tuosta, mutta paljon myös karua erämaata jossa ei ole mitään nähtävää kun sen kerran on nähnyt.


Tiejärjestelyt ovat täällä erittäin hyvät. Tänäänkin 800 km matkaan meni 7,5h pysähdyksineen. Suomessa vastaavaan ei pääsisi kuin ajamalla ylinopeutta. Sen lisäksi tien varrelle on keskittynyt kaikki pikaruokapaikat/ruokapaikat, majoitukset ja huoltoasemat. Pikaruokapaikat alkaa pikkuhiljaa kypsyttää, vaikka joitakin helmiä täältä on löytynyt. Amerikassa valtavaa vauhtia kasvava In-n-out burger on yksi sellainen. Kannattaa maistella jos sattuu joskus eteen, yksi parhaista purilaisista mitä olen ikinä maistanut ja A taitaa olla ihan samaa mieltä.

Huomenna kohti Chicagoa, ja siellä olisi tarkoitus olla muutama päivä, oikeastaan ei edes vielä tiedetä kuinka kauan. Katsotaan mitä kaupungilla on tarjota. Autossa kuunnellaan tällä hetkellä Täällä pohjantähden alla -sarjaa. Monesta kirjan henkilöistä löytää vastakohtia kotisuomesta ja niistä välillä keskustellaankin. Ehkä parasta autossa kuunneltua tähän mennessä.

// J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti