keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Connecticut

Auton vuokra-aika päättyy huomenna, ja siksipä päällimmäisenä mielessä onkin tällä hetkellä auton pesettäminen ja sisätilojen siistiminen sekä se, miten kaikki tavarat saadaan mahtumaan laukkuihin, kun ei enää voi turvautua niiden kuljettamiseen takakontissa. Ainakin omissa kapsäkeissäni saumat ovat koetuksella. Onneksi New Yorkissa ei ole tarkoitus enää shoppailla ainakaan mitenkään suunnitellusti. En silti laittaisi päätäni pantiksi siitä, että yhtään mitään ei enää tartu mukaan mistään...

Tänään olemme ajelleet "ympäri maakuntaa". Aamupäivällä otimme suunnan kohti New Havenia. Harvard jäi tällä reissulla näkemättä, mutta onneksi Yale sattui vain tunnin ajomatkan päähän. Pysähdyimme hetkeksi katselemaan kampusta (joka muuten on ihan valtava), ja pakko myöntää että pieni kateuden pistos tuntui niitä hienoja vanhoja rakennuksia katsellessani. Tuollaisessa ympäristössä opiskelisi oikein mielellään, vaikka toki siellä rahakin haiskahti aika selvästi.


New Havenista lähtiessämme bongasimme moottoritien varressa Ikean, joten lounaaksi nautimme "lihapullia ruotsalaiseen tapaan". Noilla eväillä ei ainakaan ruokabudjetti ylity, kun annoksen hinta on reilusti alle kolme euroa. :) Syötyämme lähdimme ajamaan Central Valleyyn, jossa sijaitsee Woodbury Common Outlets. Alueella on lukemattomia outlet-myymälöitä, ja siellä saisi kulumaan varmasti monta tuntia. Meille tuli väsy jo vajaan kahden tunnin jälkeen, koska J ei löytänyt oikein mitään mieluisaa ja minulla alkaa oikeasti olla shoppailukiintiö jo täynnä (toki sieltä silti jotain löytyi...).

Tietulliasema
 Muutama sana taas liikenteestä. Olemme ihmetelleet, miten moni täällä unohtaa vilkun päälle esimerkiksi kaistanvaihdon jälkeen. Suomessa tuollaista näkee aika harvoin, mutta tällä reissulla olemme varmasti päivittäin nähneet jonkun ajelemassa vilkku päällä. Eikä kyse ole läheskään aina hajamielisistä vanhuksista, vaan yllättäen suuri osa näistä kuskeista on keski-ikäisiä miehiä ja naisia. Oikeasti, miten sitä ei voi huomata?? Pari päivää sitten joku sankari ajoi varmaan viisi mailia ennen kuin vilkutus loppui. Ja tämän ilmiön vastapainoksi löytyy tietysti hyvin paljon niitä, jotka eivät vaivaudu käyttämään vilkkua ollenkaan. Vaikka ajeltaisiin kuinka ruuhkaisella moottoritiellä, kaistaa vaihdellaan näyttämättä minkäänlaista merkkiä ja kuinka pieneen väliin tahansa. Noh, asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta... Muutamasta hiostavasta tilanteesta huolimatta olemme selvinneet liikenteessä hyvin, eikä autokaan ole tietääksemme saanut naarmuakaan. Täytyy varmaan koputtaa puuta, ettei huomiseen iltapäiväänkään mennessä tapahdu enää mitään.

Kaupunkiloma odottaa, ja onneksi sääennustuksetkin lupaavat suht hyvää; ainoastaan huomenna ja ylihuomenna saattaa sadella, muuten pitäisi olla luvassa paistetta. Piknik Central Parkissa? Enää pitää saada J mukaan. :)

// A

P.S. Yksi parhaista löydöistä tällä reissulla: Whole Foods Market. Ruokakauppa(ketju), josta saa luomu- ja lähiruokaa ja josta löytyy aivan loistava salaatti-/ruokatiski, josta voi koota itselleen mieluisan annoksen. Hinnat ovat vähän korkeammat kuin tavallisissa ruokakaupoissa, mutta sen huomaa myös laadussa. Eilen ajoimme muutaman kymmenen kilometriä ekstraa ihan vain päästäksemme käymään Whole Foods Marketissa. Aika hullua. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti