lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ja matka jatkuu...

Nyt ollaan taas tien päällä. Suunnitelmat muuttuivat jo Las Vegasissa sen verran, että viivyimme vielä yhden yön pidempään ja lähdimmekin matkaan vasta tänään lauantaina. Syynä oli yksinkertaisesti se, että sillä tavalla säästimme majoituskustannuksissa melko paljon; viikonloppuyöt Kalifornian rannikolla ovat näköjään paljon kalliimpia kuin arkiyöt. Olimme siis viime yön edullisessa hotellissa Vegasissa ja tänään Bakersfieldissa, josta myöskin löytyi budjettiimme sopiva majapaikka.

Las Vegasissa vietetyt loputkin päivät kuluivat - kuten arvata saattaa - pääasiassa shoppailun ja pokerin parissa. J ei kyllästynyt pelailuun, mutta minua shoppailu alkoi jossain vaiheessa puuduttaa (niin voi siis todella käydä!). Onneksi hotellissa oli viihtyisä uima-allasalue, jossa kulutin aikaa parina päivänä. Samalla tuli harrastettua julkkisbongailua sen verran, että huomasin erään suomalaisen näyttelijän tyttöystävänsä kanssa viihtyvän samalla uima-altaalla. Ei ollut pokkaa mennä moikkaamaan. :D

Sadepilviä Las Vegasin yötaivaalla, meidän hotellimme oli noista sinisävyisistä rakennuksista tuo oikeanpuoleinen

Las Vegas on kuuluisa showtarjonnastaan, joten olihan meidänkin pakko käydä katsomassa jotain. Valintamme osui Blue Man Groupiin, joka on pyörinyt Venetianissa jo pidemmän aikaa ja josta olemme lukeneet paljon kehuja. Eikä suotta: show oli hauska, näyttävä ja vuorovaikutuksellinen. En edes yritä kuvailla esitystä sen kummemmin, sillä se on melko mahdotonta. Vai miltä kuulostaa, jos kerron että lavalla on kolme siniseksi maalattua miestä, jotka soittavat rumpuja, leikkivät väreillä ja saavat yleisön nauramaan ääneen? Voin joka tapauksessa suositella kyseistä showta lämpimästi ihan kaikille. :)

Ehdimme käydä myös Madame Tussaud'n vahakabinetissa, ja olihan se hauskaa! Jos ei pääse kosketusetäisyydelle oikeiden julkkisten kanssa, voi aina kuvauttaa itsensä vahasta tehdyn kaksoisolennon kanssa. J esimerkiksi lauloi dueton Princen kanssa, löi nyrkkiä Muhammad Alin kanssa ja piteli mikrofonia Frank Sinatralle. Minä puolestani pääsin hääkuvaan George Clooneyn kanssa (morsiuspuku ja kukkakimppu kuuluivat tietenkin myös asiaan), tuomaroimaan Simon Cowellin vierelle ja pitelemään Elvistä kädestä. Kaikista pääsylipuista täytyy sanoa vielä sen verran, että hankimme kaikki Tx4Tonight-kojulta, joka myy lippuja samalla tai seuraavalle päivälle reilusti halvemmalla kuin varsinaiset lipputiskit.

Maisemaa tämän päivän automatkalta

Huomenaamulla matka jatkuu taas rannikolle, josta lähdemme ylöspäin kohti San Franciscoa. Tarkoituksenamme on ajaa rannikkoa pitkin kulkevaa 1-tietä San Franciscon eteläpuolelle asti ja siirtyä siitä pariksi päiväksi haistelemaan SFO:n tunnelmia. Päätimme ohittaa Los Angelesin kokonaan paristakin syystä: kumpaakaan ei kiinnosta lähteä ajamaan niihin ruuhkiin, ja majoitus siellä on luultavasti todella kallista. LA on varmasti hieno kaupunki, mutta meitä ei oikeastaan kiinnosta lähteä pikavisiitille kaupunkiin, johon täytyisi varata ainakin viikko. Jostain syystä San Diego ja San Francisco kiinnostavat minua muutenkin kaupunkeina paljon enemmän, ja ensimmäinen noista kahdesta on jo nähty ja hyväksi havaittu.

Muutamia huomioita:
- Amerikkalaiset tallustavat kadulla hitaasti, mutta ajavat autolla kovaa.
- Vapaa oikea -sääntö (=oikealle saa kääntyä päin punaisia, kunhan väistää) pitäisi ottaa käyttöön myös Suomessa.
- Kohteliaisuus on oikeasti mukavaa, paljon mukavampaa kuin suomalainen jurotus.
- Las Vegasissa joillakin ihmisillä katoaa ajantaju niin pahasti, että he tuovat pienet lapsensa yömyöhään kasinoille. Säälitti katsella niitä pikkuihmisiä väsyneinä rattaissa, kun vanhemmat "pitivät hauskaa".
- Herkkuja on tarjolla liikaa ja liian helposti.
- En tiedä, miten saan kaikki ostoksilla tekemäni löydöt mahtumaan matkalaukkuun kotimatkan koittaessa. Tällä hetkellä mukana kulkee sekalainen kokoelma muovikasseja...

// A

2 kommenttia:

  1. Hola!
    Reissu kuulostaa aivan mahtavalta, itelläki heräs reissukuume jenkkeihin. Vihjailin jo Tuomakselle että sinne pitäs päästä. ;)
    Samoja huomioita tein mun Chicagon reissulla. Tosin joskus kohteliaisuus tuntui menevän yli ja vaikutti vähän teennäiseltä.
    Pietarsaaressa on yks "vapaa oikea" risteys, missään muualla en oo törmänny ilmiöön. :)

    VastaaPoista
  2. Hola Hola! Lähtekäähän tekin ihmeessä reissuun, yllättävän paljon nähtävää ja tehtävää on meidänkin eteen osunut. Sulla tosin taitaa olla ainakin yks muu reissu edessä ennen mitään jenkkilöitä, toivottavasti suunnitelmat etenee ja teidänkin reissusta on tulossa huippu. :)

    A

    VastaaPoista