torstai 28. heinäkuuta 2011

Autoilusta kaupunkilomailuun

Turvallisesti ja onnellisesti Manhattanilla! Automatka sai päätöksensä, kun kurvasimme Budgetin pihaan JFK:lla tänään iltapäivällä. Minä sain kunnian ottaa viimeisen ajovuoron Danburysta New Yorkiin, ja onneksi silläkään matkalla ei sattunut enää mitään - vauhdikkaasta ja paikoin ruuhkaisesta liikenteestä huolimatta. Ajaminen oli kyllä paljon helpompaa kuin silloin kesäkuussa matkalle lähdettäessä, eikä ruuhkissa ajaminen juurikaan jännittänyt. Kaikkeen näköjään tottuu, ja olemme myös oppineet tällä reissulla yhtä ja toista.

Autosta ei tullut vuokraamolta noottia ja muutenkin auton palauttaminen sujui hyvin. Kävimme vielä tiskillä varmistamassa lopullisen hinnan virkailijalta. Emme nimittäin saaneet koko summaa paperilla vielä vuokrausajan alkaessa, sillä vuokra-aikamme oli niin pitkä. Ilmeisesti vuokrafirmojen systeemit toimivat niin, että kerralla voidaan tehdä sopimus korkeintaan kuukauden vuokrasta. Auto kyllä luvattiin jo alussa meille koko ajaksi, mutta sopimuksen jatkumiseksi meidän piti pari viikkoa sitten soittaa vuokraamoon ja varmistaa pidennys. Tästä pidennyksestä saimme kuitin vasta nyt, ja onneksi kävimme sen pyytämässä, sillä eräs veloitus oli kirjattu kahdesti. Virkailija korjasi summat kuitenkin oikein, ja pääsimme lähtemään tyytyväisinä.

Vuokraamosta menimme AirTrainilla lähimpään terminaaliin, ja siellä hyppäsimme taksiin. Takseissa on kiinteät hinnat JFK:n ja Manhattanin välillä (45$ + tietullit reilu 5$), minkä ansiosta ei haittaa vaikka taksi välillä seisookin ruuhkassa. Joskus aikaisemmin olimme miettineet sitäkin vaihtoehtoa, että matkustaisimme AirTrainilla ja metrolla Manhattanille asti, mutta matkatavaroita oli siihen hommaan liikaa. Lisäksi minun matkalaukkuni hajosi muutama viikko sitten niin, ettei vetokahvaa saa enää vedettyä ylös. Joudun siis vetämään laukkuani siitä kankaisesta kahvasta, mikä on vähän vaivalloista. Onneksi olen niin lyhyt, ettei minun tarvitse kumartua kovinkaan paljon saadakseni kahvasta kiinni. Toivotaan, että saan uuden laukun tilalle joko takuun turvin (ostin tuon laukun ihan tätä reissua varten vasta kesäkuun alussa) tai vaikka matkavakuutuksesta.

Manhattanilla tukikohtamme on Staybridge Suites Times Square. Varasimme ja maksoimme hotellin jo keväällä, tämä oli yksi harvoja etukäteen varattuja majoituksia. Hinta on tietysti aika korkea, kun kerran New Yorkissa ollaan, mutta ei tämä kalleimmastakaan päästä ole. Lisäksi huoneesta löytyy jääkaappi (ja pakastin), mikro ja jopa kaksi keittolevyä. Kaiken huippu on kuitenkin sijainti, sillä hotelli sijaitsee suunnilleen 40. kadun ja kahdeksannen Avenuen kulmassa, aivan lähellä Times Squarea. Huoneemme ikkunasta näkyy Empire State Building! Hauskana lisänä mainittakoon myös se, että vastaanotossa työskentelee suomalainen nuori nainen. Yllätys oli melkoinen, kun kertoessani sukunimeni toiselle virkailijalle vierestä huudahdetaan: suomalaisia, jee!


Tänään olemme vain tallustelleet pitkin katuja ja katselleet ympärillemme. Tulevien päivien aikana tarkoituksena olisi käydä ainakin luonnonhistoriallisessa museossa, Ellis Islandilla sekä ehkä myös YK:ssa ja jossakin korkealla. Niin, ja minä haluan Central Parkiin piknikille, edelleen. :) Emme ota hirveitä paineita lukemattomien nähtävyyksien koluamisesta; ollaan ja tehdään kuin parhaalta tuntuu.


Vielä muutama päivä aikaa lomailla ennen kotiinpaluuta. En suostu orientoitumaan arkeen vielä!

// A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti