keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

New York - Baltimore

Ensimmäinen ajopäivä onnistuneesti ohi. Huh! Kämmenet ovat hikoilleet, mutta selvittiin kunnialla Baltimoreen asti. Maileja kertyi päivän aikana vajaat 300, eli n. 470 km. Ja yllättävän helposti. Matka alkoi NY:sta aamulla yhdeksän pintaan (yllättävän hyvin nukuttiinkin, vaikka aamuviideltä tuntui että uni ei enää tule), ja suunnaksi otettiin Atlantic City.  Perille saavuimme puolenpäivän aikaan. Jätimme auton parkkiin ja lähdimme tallustelemaan Boardwalkille, joka on rannassa kulkeva kävelykatu. Sää oli mitä parhain, ja parin tunnin pysähdyksemme aikana pääsimme nauttimaan sekä auringosta että lempeästä Atlantin tuulesta. Atlantic city on kasinokaupunki, ja siksipä myös meidän piti käydä lahjoittamassa muutama dollari pelikoneisiin. Toivotaan, että Vegasissa käy sitten parempi pelionni...


Iltapäivällä matka jatkui kohti Baltimorea ja seuraavaa yöpymispaikkaa. Olemme varanneet majoituksen etukäteen kolmeksi ensimmäiseksi yöksi; huomisen jälkeen mennään walk in -meiningillä sen mukaan, mihin asti olemme ehtineet ajaa. Moottoritiellä matka taittuu mukavan nopeasti, mutta sen minkä ajassa voittaa, luultavasti maisemissa häviää. Ylitimme esimerkiksi muutaman ison sillan, mutta betoniset korkeat aidat peittivät maiseman lähes kokonaan. Lisäksi isoilla moottoriteillä on paljon tietulleja (nähtäväksi jää, miten paljon niitä on muissa osavaltioissa), joihin uppoaa yllättävän paljon rahaa. Meillä on autossa laite, jonka avulla voimme ajaa tietullien läpi eikä tarvitse pelata käteisen kanssa joka kerta. Vuokraamo laskuttaa tietullit sitten auton palautuksen yhteydessä. Kätevä systeemi, noihin tulleihin saisi nimittäin helposti menemään melkoisen summan käteistä, eikä sitäkään ole mukana ihan rajattomasti. Päätimme kuitenkin, että jatkossa yritämme välttää isoimpia teitä sekä maksujen että maisemien takia, mikäli se on ajallisesti mahdollista. Tarkoituksena kuitenkin on nähdä kuuden viikon aikana muutakin kuin tienpintaa ja korkeita kaiteita.

Navigaattori on kyllä ihana kapistus, sen verran monimutkaisia tiejärjestelyitä välillä näkyi. Niihin neljä tai viisi kaistaa yhteen suuntaan -moottoriteihin kuitenkin tottuu yllättävän äkkiä, sillä loppumatkasta liikenteen paljoutta ei enää älynnyt edes kovasti ihmetellä. Totesimme, että kaikkein järkevintä on ajaa keskikaistaa, sillä liittymiä lähtee sekä vasemmalle että oikealle. Kaikenlaisia hulluja kuskeja näkyy vaikka millä mitalla, itse olemme ajelleet nopeusrajoitusten mukaan, vaikka porukka painelisi ohi vasemmalta ja oikealta. Ei huvita ottaa sakkoja vielä tässä vaiheessa.



Tämä hauska kulkuneuvo on jaettava teidänkin kanssanne:


Tähän asti suurin vastoinkäyminen koettiin, kun huomasimme, ettei adapterimme sovikaan yhteen läppärin piuhan kanssa. Akkukin loppui sopivasti ennen kuin huomasimme koko asiaa. Ei muuta kuin ostoksille. Vaihtoehtoina oli hankkia joko uusi piuha koneeseen tai monikäyttöisempi adapteri. Lähiseudun BestBuy-liikkeestä saattoi uuden adapterin (n. 50 $ halvempi kuin uusi piuha, jes!) lisäksi tarttua mukaan myös uusi ihana iPod 16g muistilla, melkein 100€ halvemmalla kuin Suomesta. Toinen jes. :) Ja kolmas jes taitaa olla se, että J huomasi juuri, että telkkarista tulee suorana Stanley Cupin finaaliottelu. Tänään pystytäänkin siis ehkä valvomaan pidempään kuin yhdeksään. :D

Huomisen suunnitelma on vielä vähän auki. Illalla pitäisi olla Richmondissa, ja tarkoitus oli käydä päivällä Washington D.C:ssa muutaman tunnin pyörähdyksellä. Sinne taitaa kuitenkin olla turha lähteä oman auton kanssa sompailemaan kun aikaa on noin vähän, joten parin tunnin turistikiertoajelu voisi tässä tapauksessa toimia. Ainoa miinus on, että tähän mennessä olemme löytäneet vain sellaisia, joihin pitää varata paikka etukäteen ja sitten marssia printattu lippu kourassa lähtöpaikalle. Koska meillä ei ole printteriä mukana matkalaukussa, tämä osio tuottaa hiukan ongelmia. Jos sopivaa pakettia ei löydy, saattaa olla että koko D.C jää välistä ja keksimmekin sen sijaan jotain aivan muuta. Mutta sen näkee sitten viimeistään huomenna. :)

// A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti