tiistai 7. kesäkuuta 2011

Ennakkotunnelmia

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, viikon päästä tähän aikaan istutaan epämukavasti lentokoneen penkissä. Urpo eli J todennäköisesti nauttii olostaan unten mailla, viltin alla ja tulpat korvissa. Minä luultavasti mietin, mitä olen unohtanut tehdä/ottaa mukaan, mikä voi vielä mennä pieleen, miksi kaikki muut pystyvät nukkumaan mutta minä en ja miten sillä automaattivaihteisella autolla ajetaankaan. Tiistaina 14.6. nimittäin starttaa Urpon ja Turpon odotettu reissu autolla ympäri Yhdysvaltoja.

Tarkoituksena on lentää New Yorkiin, vuokrata sieltä auto ja lähteä kiertämään maita ja mantuja muutamaksi viikoksi. Koska vuokrafirmat veloittavat melkoisen paljon, jos autoa ei palauta samaan paikkaan, päätimme että heitämme astetta isomman lenkin maan halki ja takaisin ja palautamme auton Nykiin heinäkuun lopulla. Reissun lopuksi jäämme vielä viettämään autotonta kaupunkilomaa muutamaksi päiväksi ennen paluulentoa Suomeen elokuun alussa.

Reittisuunnitelma on alustavasti tehty, ainakin matkan ensimmäiselle puolikkaalle. Koska loppumatkasta on tarkoitus jäädä pällistelemään Nykin ihmeitä, lähdemme tien päälle heti kuin mahdollista (lue: seuraavana aamuna, koska ollaan kuitenkin aikaeron takia ihan pihalla vielä tiistaina). Reittimme kulkee Nykistä Washington D.C:n kautta kohti New Orleansia. Tälle etapille mahtuu myös maisemareitti Blue Ridge Parkway. Matkalla kohti länttä reitille osuvat vielä ainakin Dallas (TX), Albuquerque (NM) ja Arizonassa Grand Canyon. Ennen Urpon matkan kohokohtaa, Las Vegasia, koukkaamme pariksi päiväksi San Diegoon. Kurkkaamme Death Valleyn ja nautimme Kalifornian auringosta. San Franciscoa kohti ajellessa taitaa ykköstie olla ainoa vaihtoehto, jos haluaa oikeasti nähdä maisemia - sinne siis. SF:sta auton keula kääntyy taas kohti itää. Lopullinen reitti varmistunee säiden ja aikataulun sanelemana, mutta tavoitteena olisi päästä vielä näkemään Chicago ja Niagara Falls ennen paluuta New Yorkiin.

Reissuvalmistelujen kanssa ei olla pidetty kiirettä, ainoastaan lennot Helsinki-New York-Helsinki ja muutaman yön majoitus on varattu tuossa keväällä. Auton kanssa jahkaillaan vielä pari päivää, samoin vakuutukset on vielä hoitamatta - mutta ehtiihän tässä. ;) Budjetti on olemassa, ja siinä myös toivottavasti pysytään ainakin suunnilleen. On mukava huomata, että esimerkiksi majoitukseen ei ole pakko laittaa niin huimia summia kuin täällä meillä päin.

Tästä se lähtee - pidetään peukkuja, että ei jouduta tornadon riepoteltavaksi tai mitään muutakaan ei-toivottua. Ikimuistoista kesää odotellessa!

//Turpo eli A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti