lauantai 18. kesäkuuta 2011

Knoxville - Slidell

Tänään herättiin taas aikaisin aamulla ja jotakuinkin kello 8 olimme Knoxvillen ohitustiellä aamupalan syöneenä, A:n aloittaessa maratonin jonka mitta oli 570 mailia, eli noin 920 kilometriä. Päätös etapista tehtiin aamulla, jo illalla alettiin metsästämään huonetta halvalla sopivilta etäisyyksiltä, mutta sitä ei löytynyt ennen kuin väsy iski. Järkevimmältä tuntui tulla tänne New Orleansin hoodeille (matkaa New Orleansiin tästä 30 mailia), ja kun löytyi hinta-laatusuhteelta hyvä huonekin, päätettiin ottaa iso harppaus. Täällä kannattaa aina hiukan metsästää huonetta ja nimenomaan varata se netistä jolloin hinnasta saa yleensä vähintään 10% pois. Automatka sujui rivakasti ja aikavyöhykkeenkin vaihtuessa oltiin hyvissä ajoin perillä, aikaa lähdöstä kului 10,5h ajamatta ylinopeutta.



Tähän mennessä teillä on melkein joka päivä ollut onnettomuudesta johtuvia jonoja. Atlantic Cityn ja Baltimoren välillä oli vastaantulijoiden kaistalla kuolonkolari, ja siellä liikenne todella seisoi. Amerikkalainen ajotyyli kyllä kerjääkin onnettomuuksia. Kunnon turvaväliä on ihan turha jättää koska joku siihen yrittää mahtua, ja ylinopeutta ajaa 95% tiellä olijoista, tosin mitä kauemmaksi etelään ollaan tultu, sitä paremmin rajoituksia noudatetaan. Jo ensimmäisenä päivänä parinkymmenen minuutin ajon jälkeen kävi selväksi pelin henki, jos joku saa päähänsä mennä johonkin väliin on parempi väistää, siihen väliin kyllä yritetään, riippumatta mahtuuko siihen auto tai ei. Tänään nähtiinkin potentiaalinen kolari, citymaasturi pyörähteli ympäri kaistoja ison savun saattelemana, onneksi siinä vältyttiin isommalta kun muut onnistuivat tämän sankarin väistämään. Tänään hiukan hymyilin ääneen kun ajeltiin kaksikaistaista tietä ja yhtäkkiä liikenne pakkautui, hetken kerkesin jo epäilemään onnettomuutta. Syyksi kuitenkin paljastui senior citizen, joka ajoi ohituskaistaa rennosti tupakkaa tuprutellen, ilmeisesti nopeutta oli pitänyt laskea 70 mailin rajoituksella alle 50 mailin nopeuteen että hetkestä voi nauttia.

                                         Hyvät melonit

Huomiseksi olisi tarkoitus varata huone New Orleansista ja viipyä siellä pari päivää kun sääkin näkyy pysyvän hyvänä. Tänään mieliala nousi sitä mukaan kuin maisema alkoi muuttua. Great smoky mountains oli nimensä veroinen, ja omalla tavallaan niin vaikuttava ja hieno kokemus.  Eteläinen kasvisto taas on toisella tavalla todella nautittava ja Johnny Cashia kuunnellen on niin helppo päästä tunnelmaan.

/ / J

p.s. äiti lähetä rahaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti