tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen etappi

Terveisiä New Yorkista!

Erinäisistä epävarmuustekijöistä huolimatta päästiin matkaan suunnitelmien mukaisesti. Vielä maanantaina käytiin hoitamassa vakuutukset kuntoon ja varattiin auto valmiiksi netistä. Muutama tunti sitten laskeuduttiin JFK:n kentälle, ja nyt istutaan melkoisen väsyneinä ensimmäisen yön majapaikassa, hotellissa nimeltä Hampton Inn lähellä lentokenttää. Tästä on hyvä jatkaa aamulla kohti varsinaisia seikkailuja.

Tähän asti kaikki on mennyt jopa pelottavan hyvin. Lento meni mukavasti, ja minäkin sain nukuttua pari tuntia. Finnairin koneessa oli tarjolla kaikki mukavuudet, omasta "telkkarista" löytyi mm. elokuvia, tv-sarjoja, musiikkia ja pelejä. Hauskana yksityiskohtana oli, että joitakin pelejä pystyi pelaamaan toista matkustajaa vastaan. Menin sitten tietysti tuurilla voittamaan J:n backgammonissa. :D

JFK:n kentällä kaikki sujui lopulta melko joutuisasti, vaikka aluksi näyttikin että passintarkastuksen jonossa vierähtää koko ilta. Siitäkin kuitenkin selvittiin, ja suunnistimme matkalaukkujen kanssa kohti autovuokraamoa. Ilmainen AirTrain vei terminaalista suoraan Federal Circlelle, jossa eri vuokraamojen toimipisteet sijaitsevat. Meidän valintamme oli Budget. Varasimme etukäteen standard-luokan auton, ja tiskillä meillä oli mahdollisuus valita muutaman automerkin välillä. Merkillä ei ollut niin väliä, joten pyysin virkailijaa antamaan sellaisen auton, jota tällainen 153-senttinen tyttönenkin pystyy ongelmitta ajamaan. Autoksemme valikoitui näillä perusteilla Nissan Altima. Mitään tyrkyttämistä tai muuta emme kokeneet, saimme sen mitä olimme tilanneet eikä virkailija yrittänyt väkisin saada meitä ostamaan mitään ylimääräistä. Toki olimme jo varausvaiheessa ilmoittaneet tarvitsevamme sekä kolari- ja varkausvakuutuksen että kolmannen osapuolen vahingot korvaavan vakuutuksen, jotka ovatkin ne kalleimmat.

Sain kunnian ottaa ensimmäisen ajovuoron, toisin sanoen muutaman kilometrin matkan lentokentältä hotellille. Automaattivaihteiden käyttöön tottui pian, enemmän jännitti liikenne. Navigaattori osoittautui heti korvaamattomaksi apuvälineeksi, sen verran mutkaista reittiä jouduimme hotellille ajelemaan. Muiden autoilijoiden vauhti hirvitti, mutta päätimme olla välittämättä siitä ja köröttelimme rauhassa ihan omaa vauhtia... Selvisimme kuitenkin perille ilman kolareita, joten voi kai sanoa, että ensimmäisestä haasteesta on selvitty. :)

Huomenna alkaa varsinainen automatka. Aamulla starttaamme kohti Baltimorea, ja matkalla olisi tarkoitus koukata Atlantic Cityn kautta. Toiveissa on siis kunnon yöunet, jotta jaksamme ajaa skarppina useamman tunnin. Nukkumatti kolkuttelee ovella, onhan kellokin jo kahdeksan... Hyvää yötä!

// A

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan huipulta! Huippua ja turvallista matkaa teille! Nauttikaa! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että selvisitte sinne uudelle mantereelle ilman kommelluksia ja vieläpä ensimmäinen "huikea" ajomatka on jo takana !

    VastaaPoista